Novice knjižnice

SEJEM NA ZRAKU V PARKU ZVEZDA

OD PETKA, 19. DO NEDELJE 21. JUNIJA 2020

Vabljeni, da se sprehodite med knjigami in kakšno kupite za poletno branje. Organizatorji vabijo: “Pridi, kupi knjigo in pozdravi številne ustvarjalce slovenskih knjig.” Več izveš na povezavi.

V soboto, 20. junija pa je poletna muzejska noč in lahko obiščete še kak muzej – več na FB strani Poletna muzejska noč.


SLOVENSKI DNEVI KNJIGE POTEKAJO LETOS POZNEJE KOT OBIČAJNO.

27. -31. MAJ 2020: Kaj se dogaja? Program

Izberite med ponujenim kaj zase, v živo ali preko spleta.

Knjižni sejem bo potekal na vrtu Društva slovenskih pisateljev (v centru Ljubljane, na Tomšičevi 12) in sicer med 29. in 31. majem, od 10. ure dopoldan do 20. ure zvečer.


Vabljeni, da preizkusite svoj spomin. Tema: Andersenove pravljice.


2. april – mednarodni dan otroških in mladinskih knjig

Avtor letošnje poslanice je pisatelj in pesnik Peter Svetina. Pogovor z njim je pripravila urednica revija Otrok in knjiga Darka Tancer Kajnih. Vabljeni k poslušanju.

Peter Svetina (vir slike Aleteia.org)

Poslanico lahko prebereš tu ali pa jih prisluhneš tu.

  

Damijan Stepančič (Vir slike: MK)

Avtor plakata pa je ilustrator Damijan Stepančič. Prisluhnite pogovoru z njim na povezavi.


Dušica Kunaver o pomladi. Vabljeni k poslušanju 


Zdaj smo pa doma, zato imamo več časa za branje

V zavihku Bralna značka bomo objavljali povezave do e-knjig in do objavljenih mladinskih besedil na spletu, zato izgovor, da niste bi v knjižnic, ne pride v poštev. Vabim vas, da sledite novicam in da pošljete kak odmev o prebranem na knjiznica@os-kdk.si.

Bodite zdravi in berite! 🙂


Oktober – mesec šolskih knjižnic

Tudi v naši knjižnici smo z različnimi dejavnostmi praznovali mesec šolskih knjižnic. Med drugim so učenci 4. razreda sodelovali v slovenski izmenjavi knjižnih kazalk, učenci od 5. do 9. razreda pa v mednarodni izmenjavi. Kazalke, ki so jih izdelali učenci, so tokrat potovale na OŠ Loka Črnomelj, na Madžarsko, Hrvaško, Portugalsko in v Litvo. Učence iz Litve smo spoznali tudi preko Skypa. Kaj smo izvedeli? Na naši šoli je enkrat manj učencev. Pouk v Litvi začnejo ob osmih, imajo daljše odmore, učenci imajo šolske uniforme. Najbolj smo bili začudeni nad tem, da so v šoli dovoljeni mobilni telefoni. Litva leži v drugem časovnem pasu, naš pogovor se je začel ob enajstih, pri njih je bila ura že poldne. Mesto Prienai, od koder so naši vrstniki, ima približno 8000 prebivalcev.

 


KNJIŽNIČARSKI KROŽEK

Si želiš spoznati knjižnico?

Vabim te h knjižničarskemu krožku. Spoznal boš, kako poteka delo knjižničarja in se v njem preizkusil. Skupaj bomo odkrivali, kaj se skriva v knjižnici poleg knjig. Poskrbeli bomo, da bo knjižnica lepo urejena in se bo v njej vsakdo dobro počutil. Naš čas bomo namenili tudi branju, spoznavanju različnih spletnih strani, povezanih s knjigami in branjem, obiskali pa bomo tudi slovenski knjižni sejem.

Ne pozabi oddati prijavnice!

__________________________________________________________________________________________________________________________

2. nacionalni mesec skupnega branja bo potekal od 8. septembra, ko je mednarodni dan pismenosti do 11. oktobra 2019, ko se zaključi teden otroka.

Pridružili se bomo pobudi in v tem šolskem letu ob petkih 1. šolsko uro skupaj brali pri vseh predmetih 15 minut.

Tudi v letošnjem šolskem letu ste povabljeni k branju!

Dostopnost